Какво очаква Кристиано Роналдо: Кое място в света би заел Ал Насър и колко силно е първенството?


Какво очаква Кристиано Роналдо: Кое място в света би заел Ал Насър и колко силно е първенството?
Снимка: Instagram, Getty Images / колаж на Actualno.com

3378 0

Кристиано Роналдо ще изиграе първия си двубой извън европейски отбор срещу ПСЖ на Лионел Меси. Това обаче няма да бъде дори и неофициален дебют за него за новия му тим Ал Насър, тъй като ще е комбинирана звездна 11-ка от отбора му и този на Ал Хилал.

Официалният дебют на португалеца за Ал Насър ще дойде в неделя (22-ри януари), след като наказанието му от ФА изтече и вече може да играе. Тогава ще се изправи срещу Ал Етифак. Какво може да очаква Кристиано от новия му отбор, както и от първенството на Саудитска Арабия обаче?

Престижното британско издание The Athletic използва данни от Twenty First Group, за да определи къде точно би се намирал отборът на Кристиано Роналдо спрямо всички в света. Резултатите не са особено впечатляващи.

Ал Насър би заемал 308-о място. За сравнение - бившият отбор на португалския атакуващ футболист - Манчестър Юнайтед, би застанал на 17-а позиция в тази своеобразна класация. Най-слабият отбор в елита на футбола в Саудитска Арабия би заел около №3000.

А какво да кажем за Саудитската професионална лига (Сауди Про Лига)? Тя би се наредила на 58-о място по качество измежду всички първенства в света.

Всичко за мача между Меси и Роналдо: ПСЖ - Ал Насър/Ал Хилал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички