"Майната ми на мен, той умря за това": Как великият Мохамед Али разплака Майк Тайсън


"Майната ми на мен, той умря за това": Как великият Мохамед Али разплака Майк Тайсън
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

17524 0

Когато заговорим за най-добрите боксьори на планетата Земя, то няма как да не споменем имената на Майк Тайсън и иконата на бокса - Мохамед Али. Това са двете безспорни личности, които са считани за величия в спорта и със златни букви са записали своите имена в историята му.

Вечният спор: Тайсън или Али

Водили са се не един, или два дебата по този казус, но по време на своя медийна изява Майк Тайсън просто не успя да сдържи своите емоции и даде категоричен отговор кой е най-великият боксьор живял някога. Отговорът му е способен да Ви изненада.

"Мисля, че съм лошо к%#*ле, на което не му пука, но това е частта, в която Али просто е над мен... Аз не мога да разбера човека, който бе готов да умре за бокса. Устат съм, говоря много, но Али е един-единствен", заявява емоционално Майк в подкаста на Майкъл Рапапорт през 2019 година.

"Аз? М@%*&та ми на мен, Али е гигант. По никакъв начин нито един боец не може да се мери с него. Той умря за това, аз няма да го направя, абсолютно честен съм. Али е животно, той е просто от друга планета, не е като нас...", добавя Майк, сдържайки сълзите си.

Величието на Мохамед Али

Познат и като Касиус Клей, мнозина твърдят, че легендата в бокса е дала път на чернокожите спортисти да повярват, че и те могат да бъдат част от "великите". Има хиляди цитати, слова, записи, видеа и какво ли още не, които доказват статута на Али на "гигант".

Дали обаче думите изречени от Майк не трябва да сложат край на дебата Али - Тайсън? Самият факт, че "гигантът" успява да разплаче "Железния" от отвъдното говори сам по себе си за това кой е най-великият боксьор вървял по планетата Земя.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Внукът на Мохамед Али - боец през деня и охрана през нощта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички