Промоутърът на Джошуа обясни защо никой не отказва на Саудитска Арабия и ще има ли битка с Тайсън Фюри


Промоутърът на Джошуа обясни защо никой не отказва на Саудитска Арабия и ще има ли битка с Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images

2091 0

Еди Хърн вярва, че ако Тайсън Фюри срещу Антъни Джошуа някога се случи, това може да е само в Саудитска Арабия. Много критики идват, когато спортистите вземат пари от Саудитска Арабия, но промоутърът Хърн смята, че предложената сума прави много трудно отказването.

Изкушението "Саудитска Арабия"

"Боксът е "опасен" спорт. Нямам право да казвам на Антъни Джошуа или Тайсън Фюри: "Или имате възможността да се биете на "Уембли" за 20 милиона паунда, или Саудитска Арабия за 60 милиона", това е много кратък разговор. В крайна сметка, ако Фюри и Ей Джей имаха избор, те искат да направят тази битка на "Уембли". Но не говорим за 10 или 20 процента повече, говорим за 300 процента повече – три пъти повече пари. И ако сте Джошуа, си мислите, че му остават три до пет битки, може би една, и е трудно да се отнеме възможността".

Хърн продължи: "Фюри е в ничия земя. Те се свързаха с нас, за да проведем битката и ние обичаме тази битка. Но когато говоря с Антъни Джошуа, който има план да се бие на 12 август в Лондон и след това с Дионтей Уайлдър през декември, и казвам, че трябва да отменим тези две битки. Само защото Тайсън Фюри се появи в Instagram и каза, че иска да се бие с него, Честно казано нивото на доверие е нула, но не можем просто да го оставим настрана.

Фюри трябва да се бие, той не е в страхотна форма в момента, не физически, а по отношение на позицията си, защото той не иска да чака до декември, той иска да се бие през септември, но няма с кой да се бие".

Следващият мач на Джошуа

Ако възможността за Саудитска Арабия изчезне, тогава ще е възможна битка с Тайсън Фюри през септември, но в момента той е съсредоточен върху 12 август и е на лагер от няколко седмици в Тексас. Двубоят от 12 август, за който говори Хърн, ще бъде срещу Дилиън Уайт, тъй като промоутърът разкри, че е направена оферта миналия петък и той има разговор с екипа на Уайт в следващите 24 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички