Неловката среща между Меси и играч на Ливърпул веднага след полуфинала от Шампионска лига


Неловката среща между Меси и играч на Ливърпул веднага след полуфинала от Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

43302 0

Футболистът на Ливърпул Жоел Матип сподели интересна история, като се върна назад към паметния обрат на мърсисайдци на полуфиналите в Шампионска лига срещу Барселона. Тогава каталунците имаха предимство от 3:0 след първия двубой на "Камп Ноу", но загубиха с 0:4 реванша и отпаднаха.

"След мача всички ние (играчи на Ливърпул) се наредихме ръка за ръка пред трибуна "Коп" и заедно с феновете пяхме "You'll Never Walk Alone" (химнът на Ливърпул). Това бе един от най-красивите моменти в моята кариера, може би на същото ниво, на което е и дебютът ми за Шалке в Мюнхен" - започна Матип.

"Не ми пукаше за нищо, летях в облаците, след като пяхме заедно с феновете. И когато отидох в стаята за допинг тест, видях там да стои един доста депресиран човек - Лионел Меси. Познаваш се с хората, на които си на игрището, но не е като да стоиш с тях всеки ден в малка стая и да пиете кафе. Всички празнуваха, а аз стоях в помещението с Меси" - разказва бранителят.

Тогава още веднага след двубоя си пролича огромното разочарование в аржентинския играч на Барселона. Каталунците отпадаха за 2-ра поредна година, като допускат обрат, след като година по-рано бяха регистрирали подобно разочарование, но от Рома на четвъртфиналите. Тогава испанците печелят първия двубой с 4:1, но губят втория с 0:3.

Ливърпул, пък, завоюва и трофея от Шампионска лига няколко седмици след този знаменит обрат на "Анфийлд". На финала мърсисайдци надделяха над друг английски тим - Тотнъм, с 2:0. A кой играч на Пуул изненадващо призна, че любимият му отбор извън Англия е Барселона - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички