Капитанът на Русия Артьом Дзюба проговори и не остана длъжен на украинеца Андрий Ярмоленко


Капитанът на Русия Артьом Дзюба проговори и не остана длъжен на украинеца Андрий Ярмоленко
Снимка: Guliver/GettyImages

20356 0

Капитанът на националния отбор по футбол на Русия - Артьом Дзюба, наруши мълчанието си и написа няколко изречения в социалните мрежи в отговор на твърдението на украинеца Андрий Ярмоленко, който играе в Уест Хям.

33-годишният нападател на Зенит Санкт Петербург заяви, че не говори за случващото се в Украйна не защото го е страх, а защото не е политически експерт. Той добавя, че е против всяка война по света и не се притеснява, че е руснак, а се гордее с това.

В края на публикацията си Дзюба желае "мир и доброто на всички", но не пропуска да отправи няколко "хапливи" думи към Ярмоленко и да подчертае двойните стандарти!

*Всичко за конфликта между Русия и Украйна и отраженията, които дава в спорта, можете да четете в SportLive.bg (посетете връзката).

Ето какво написа капитанът на Русия:

"Доскоро не исках да говоря по темата за събитията в Украйна. Не исках, не защото ме е страх, а защото не съм политически експерт и никога не съм да влизам в този разговор (за разлика от голям брой политически анализатори и вирусолози в интернет). Имам собствено мнение, както и всеки друг и ще го изрязя, тъй като ме призовават от всички страни.

Аз съм против всяка война. Войната е страшно нещо, но аз също така съм и против човешката агресия и омраза, която всеки ден придобива все по-опустошителен мащаб. Не съм притеснен от това, че съм руснак, а се гордея, че съм руснак. И не разбирам защо спортистите трябва да страдат сега. Аз съм против двойните стандарти. Защо някои могат да правят всичко, а сега хвърлят всичко върху нас. Защо всички крещяха, че спортът трябва да остане извън политиката, но при първа възможност, когато става дума за Русия, този принцип напълно е забравен?

Повтарям, войната е страшна. В стресови ситуации хората показват истинската си същност, понякога тя е негативна. Колко много гняв, мръсотия и жлъч се изля върху руснаците, независимо от тяхната професия или позиция. Онези хиляди, които пишат обиди, да се наредят на опашката! Още по-странно ми е да чувам такива неща от хора, на които Русия е дала много. Всичко това създава още повече негативизъм.

Войната ще свърши, но човешките отношения ще останат и ще бъде невъзможно да върнем нещата назад. Имайте го предвид. А на някои колеги, които си седят на задниците в именията в Англия и говорят тези гадости - не можете да ни обидите, ние разбираме всичко. Мир и доброта на всички".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички