Украинска звезда: Само един от Джокович, Надал и Федерер ме подкрепи - другите мълчаха


Украинска звезда: Само един от Джокович, Надал и Федерер ме подкрепи - другите мълчаха
Снимка: Getty Images

6797 0

Една от най-големите звезди в тениса при мъжете за Украйна - бившият №31 в ранглистата Сергей Страховски, даде интервю, в което говори за конфликта Русия - Украйна. Той призна, че е получил подкрепа от Новак Джокович, но когато опитал да се свърже с Роджър Федерер и Рафаел Надал, те предпочели да мълчат.

"Разбира се, че съм готов да отида да се бия. Заради това се върнах. През миналата седмица се записах в запасните войки. Аз нямам военна подготовка, но съм стрелял на стрелбище. Моят баща и моят брат са хирурзи. Често говоря с тях, те са много изплашени и спят в мазето.

Военната служба в Украйна не е задължителна, но аз съм готов на всичко, за да защитя родината си и да попреча на руснаците да победят. Ако се наложи да стрелям по някого, за да се защитя, ще го направя. Истината е, че Западът не направи нищо цели 8 години. Ако при анексирането на Крим западните страни се бяха обединили и застанали зад Украйна, както го правят в момента, сега нямаше да сме в тази ситуация" - започна той пред италианското издание La Stampa.

"Новак Джокович ми изпрати съобщение в подкрепа, а след това и разговаряхме малко. Опитах да се свържа с Роджър и Рафа, но те предпочетоха да мълчат. Разбирам ги, това не е техна война. Хубаво е, че има много известни хора, които ни подкрепят" - сподели още Страховски.

Руснакът Роман Абрамович пък направи много силен и голям жест към Украйна във войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички