Кметът на Хасково сподели дали е заразен след контакта с Григор Димитров


Кметът на Хасково сподели дали е заразен след контакта с Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

1716 0

След като стана ясно, че най-добрият български тенисист Григор Димитров е с коронавирус, веднага започнаха опасенията дали хората, с които се е срещал (които в последно време бяха много), не са били заразени от него. Гришо бе и в родния Хасково за известно време.

Властите посъветваха всички жители на града, които са били в пряк контакт с него, да си направят тестове и да се самоизолират, докато няма яснота. Един от тях бе кметът на Хасково - Станислав Дечев, който съобщи в личния си профил във "Facebook", че тестът му е отрицателен.

"Скъпи приятели, днес бях изследван за COVID-19. PCR-тестът ми е отрицателен! Противоепидемичните мерки налагат да остана под карантина у дома, така както и всички, които са били контактни с позитивни на коронавирус.

Случващото се през последните дни показа за пореден път, че няма застраховани срещу вируса. Заразата е коварна и безпощадна. Тя не подбира кого да порази, в това число и нашите любимци, какъвто безспорно е Григор Димитров. От цялото си сърце му пожелавам бързо възстановяване и скорошно завръщане в големия спорт! И до нови срещи в #Хасково.

А на Вас, скъпи съграждани, благодаря за топлите думи и подкрепата. Моля Ви, бъдете разумни, пазете се! Спазвайте противоепидемичните мерки и се доверете на здравните власти. Всичко, което те предписват е единствено и само с цел опазване на здравето ни!

#БъдетеЗдрави" - написа той.

Междувременно, в Хърватия настана паника, защото Григор можело да да е заразил десетки деца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички