В Хърватия в паника: Григор можело да е заразил десетки деца


В Хърватия в паника: Григор можело да е заразил десетки деца
Снимка: Getty Images/Guliver

1864 0

Сериозна паника настъпи в хърватския град Задар, след като стана ясно, че Григор Димитров е заразен с коронавирус. Българският тенисист гостува в Задар, за да участва в благотворителния турнир Адриа Тур, но се оттегли, след като се почувства зле. Впоследствие звездата призна, че е дал положителен тест за коронавирус.

Медии в Хърватия масово пишат, че Григор е бил в непосредствена близост с много деца по време на т.нар. "Ден на децата" и може да ги е заразил. Той е бил "доста активен и дружелюбен" по време на престоя си в Задар и хората се опасяват, че може да е заразил мнозина. В Хърватия пишат, че тенисистът се е "мотаел" с деца, играл е баскетбол с играчите от Задар и е бил в близост с останалите участници в турнира.

Хърватски епидемиолог обаче успокои разпалените медии. "Когато става въпрос за толкова кратко социализиране, е малко вероятно да се появи инфекция. Той можеше да зарази децата само ако ги целуне", коментира д-р Бербар Каич. Междувременно, и в Хасково поискаха масово тестване, заради факта, че Григор се прибра до дома си за един ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички