Новак Джокович понася сериозни критики след положителната проба на Григор Димитров


Новак Джокович понася сериозни критики след положителната проба на Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

3224 0

Световният номер 1 Новак Джокович отнесе сериозни критики в социалните мрежи за организацията на демонстративните турнириAdria Tour, след като вчера българският тенисист Григор Димитров обяви, че е дал положителна проба за COVID-19.

Още след първото издание на надпреварата в Белград преди седмица международните коментатори се възмутиха от липсата на каквито и да е противоепидемични мерки, включително събирането на многохилядна публика по трибуните, общи селфита на играчите, прегръдки, използването на един микрофон на пресконференциите, липсата на маски и бурното парти в местна дискотека.

"Нямаше нужда да си ясновидец, за да кажеш, че организацията на турнира на Новак Джокови бе в най-добрия случай безразсъдна", написа Али Уокър. Други коментатори публикуваха кадри от партито в Белград и постоянните прегръдки на играчите.

"Поведението на Джокович застрашава подновяването на Туровте в АТП и WTA през август", коментира Анирбан Рой. Френската тенисистка Ализе Корне също изрази критиките си: "Още докато гледах снимки от турнира в Белград, си мислех, че това не е редно. Оправяй се бързо, Григор", написа тя. Бившият номер 1 в света Анди Родик използва типичното си чувство за хумор, за да коментира ситуацията: "Оказва се, че имало някаква пандемия", написа в Twitter американецът. Междувременно призоваха в Хасково да има масово тестване заради Григор, тъй като само преди дни той посети родния си град.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички