Кличко успокои населението на Киев и даде наставления


Кличко успокои населението на Киев и даде наставления
Снимка: GettyImages

4003 0

Кметът на Киев Виталий Кличко публикува в своя Телеграм, че в столицата е разположена териториална отбрана срещу евентуално нападение, съобщава украинската информационна агенция УНИАН.

"Ситуацията за Киев сега е, без преувеличение, заплашителна. Предстоящата нощ, до сутринта ще бъде много трудна. Руските войски са близо до столицата. Военните и органите на реда разбиват диверсионни групи в града", казва кметът.

Бившият боксов шампион заявява, че мостовете в столицата са охранявани и са по специален контрол. Войници от украинската армия дежурят с военно оборудване.

Контролно-пропускателни пунктове се изграждат не само на главните входове на града. Изграждат се и блокади, за да се блокира движението в близост до стратегически обекти в столицата.

112-та бригада на териториалната отбрана на Киев вече е окомплектована на 100%, за да защитава столицата.

"Благодаря на жителите на града за готовността им да се изправят в защита на столицата и страната заедно с другите части на въоръжените сили и силите на реда", добавя Кличко.

Той призовава жителите на Киев да бъдат бдителни за поставени маркировки по сгради и покриви, които биха могли да послужат за ориентир на вражески огън и съветва да бъдат замазвани с боя или покривани с пръст.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички