Виталий Кличко след атаката от Русия: Нямам избор - излизам да се бия


Виталий Кличко след атаката от Русия: Нямам избор - излизам да се бия
Снимка: GettyImages

10633 0

Легендарният шампион в тежка категория на световния бокс и по настоящем кмет на Киев Виталий Кличко е категоричен, че вярва в оцеляването на целостта на Украйна и заяви готовността си да се бие рамо до рамо с украинските войски срещу Русия, ако това се налага. 

"Готови сме да отбраняваме страната си. Вярвам. Вярвам в Украйна. Вярвам в моята страна и в моя народ. Дали бих се присъединил към цивилни и военни, които се бият с руснаци? Нямам избор. Трябва да го направя. Ще се бия", каза той в предаването "Добро утро, Британия". 

"Бъдете сигурни - Украйна е силна. Имаме силна столица, силни градове, села и солидни и обединени хора, които ценят своята идентичност, своя суверенитет, своята независимост... Волята на Украйна е безгранична. Слава за Украйна", каза още Кличко.

Както е известно, по настоящем се разразява сериозен военен конфликт по оста Русия - Украйна, като военните на Русия организираха тежка военна операция в различни украински градове. 

Руската инвазия провокира милиони реакция, като една от най-тежките беше дело на една от звездите на Манчестър Сити, която пожела "смъртта" на "изчадието" Путин (подробности в линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички