Кристиано Роналдо пак загази: Отива на съд заради... глобалната си популярност


Кристиано Роналдо пак загази: Отива на съд заради... глобалната си популярност
Снимка: Getty Images

3625 0

Суперзвездата на Ал Насър Кристиано Роналдо е изправен пред съдебен процес за рекламирането "Binance" - борса за криптовалути, която е обвинена в продажба на нелицензирани ценни книжа.

Загазил ли е здраво португалецът?

Както се съобщава от "OkayBeary", 38-годишният футболист е изправен пред колективен иск по отношение на твърдения за насърчаване на инвестиции в нерегистрирани ценни книжа, свързани с "Binance". Делото е било заведено на 27 ноември в окръжен съд във Флорида, обвинявайки Роналдо в активно участие в бизнес инициативата на фирмата за обмен на криптовалута.

"Binance" сключи сделка с Роналдо за популяризиране на техните "токени". В гореспоменатия иск се твърди, че крипто фирмата се е възползвала от огромната глобална популярност на играча, за да привлече хора към тяхната платформа за търговия, където те са "инвестирали в незаконни ценни книжа".

Сътрудничеството на Роналдо с организацията започва през 2022 година. Оттогава, благодарение на огромното присъствие на играча в социалните мрежи - над 850 милиона в различни платформи - "Binance" отбеляза 500% увеличение на онлайн търсенията си.

В иска се казва, че Роналдо - с неговия достъп до инвестиционни знания и експертни съвети - е трябвало да знае, че "Binance" продава нелицензирани ценни книжа. Следователно ищците искат обезщетение за претърпените загуби.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Роналдо спечели сърцата на феновете с изключителен жест на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички