Изпратиха до ОАЕ искането за екстрадицията на Васил Божков


Изпратиха до ОАЕ искането за екстрадицията на Васил Божков
Снимка: БГНЕС

15874 0

На 15 февруари от Министерството на правосъдието са изпратили до  българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на финансовия благодетел на Левски Васил Божков и приложените към него документи, преведени на арабски език. Информацията е от пресцентъра на държавното ведомство.

Писмото на министър Данаил Кирилов до министъра на правосъдието на ОАЕ и документите по екстрадицията, ще бъдат предадени по дипломатически път. Последващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ.

По непотвърдена информация от 16 февруари Божков е бил освободен от центъра за задържане в Абу Даби и вече се намира в Дубай. Бизнесменът е бил пуснат, след като подал молба да остане на свобода, докато тече процедурата по искането за екстрадицията му.

Прокуратурата повдигна общо 11 обвинения на Васил Божков, в това число - за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

Междувременно пък феновете на Левски продължават да събират пари за клуба си, след като изпадна в доста неприятно финансово положение. Само за 2 дни събраха необходимата сума за вноската към НАП, а по-рано бе обявена и сумата от урните, обиколили по време на мача с ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички