Повдигнаха две нови обвинения срещу боса на Левски, общо вече са 11


Повдигнаха две нови обвинения срещу боса на Левски, общо вече са 11
Снимка: БГНЕС

3347 0

Още 2 обвинения са повдигнати срещу собственика на Левски Васил Божков, с което общо те стават 11. Новите обвинения са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по установения ред, съобщи говорителят на глвния прокурор - Сийка Милева. Към настоящия момент продължава да се извършва преводът на молбата за екстрадиция, която, по думите на Милева, надвишава 200 страници, от български на арабски език.

"До края на седмицата прокуратура на Република България ще изпрати материалите към Министерство на правосъдието, които от своя страна незабавно ще ги изпратят на ОАЕ", заяви Милева, цитирана от БГНЕС.

Бизнесменът напусна България в края на януари и от две седмици е в ареста в Абу Даби. Според агенцията, той е направил постъпки пред руски граждани за съдействие и застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста. Сред останалите повдигнати обвинения срещу Божков, които са известни, са за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния – убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари. А какви бяха последните думи на бизнесмена относно Левски вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички