Главният секретар на МВР: Не можем да сме пасивни за това, че някой е проявил комплексарщина или мъжество


Главният секретар на МВР: Не можем да сме пасивни за това, че някой е проявил комплексарщина или мъжество
Снимка: БГНЕС

2011 0

Главният секретар на МВР Живко Коцев коментира протеста срещу БФС, който се проведе на 16-и ноември в близост до Националния стадион "Васил Левски". Тогава хиляди фенове на различни футболни отбори се обединиха и поискаха оставката на управляващите родната централа. Стигна се до ексцесии с полицията, като много видеа показаха, че органите на реда са превишили и правомощията си в дадени случаи.

"Цялото събитие е много тревожно. Създаването на безредици е явна провокация към държавността. Ние не приемаме проявата на агресия от страна на футболните фенове спрямо беззащитни граждани и полицейски служители", заяви той пред журналисти по-рано днес, като допълни, че полицаите не са провокирали никого.

Той допълни, че ще бъдат абсолютно нетърпими към проявите на излишна агресия и ненужна сила от служители на МВР. "Ще им бъде потърсена дисциплинарна отговорност и ще сезираме прокуратурата. Нетърпими сме и при незаконна употреба на помощни средства и сила от полицейски служители. Където има данни за престъпление ще сигнализираме прокуратурата".

"Българските граждани трябва да бъдат защитени и ние не можем да бъдем пасивни за това, че някой трябва да прояви своята комплексарщина или мъжество. Предлагам им това да го правят в библиотеките, спортните зали, да решават задачи, казуси... По този начин да изливат напрежението и агресията. Това събитие беше свързано с изключително напрежение и все още го анализираме", допълни той, като призова за повече разум в бъдещи протести. А Бойко Борисов показа малко по-различен прочит на ситуацията около протеста и Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички