Бойко Борисов за гнева в парламента заради протеста: Не е заради Михайлов, а заради вътрешния министър


Бойко Борисов за гнева в парламента заради протеста: Не е заради Михайлов, а заради вътрешния министър
Снимка: БГНЕС Emona Tsoncheva / LAP.bg

1957 0

Лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов, коментира казуса с протеста срещу БФС и последвалото искане за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

"В началото наистина мислех, че става въпрос за оставката на Борислав Михайлов. Помните, че когато аз бях премиер, я поисках и той си я даде. Когато си тръгнах, той се върна. Сега разбирам, че всичко това е използвано заради министъра на вътрешните работи", заяви Борисов в Дулово.

Бившият премиер бе категоричен, че шефът на МВР не трябва да си подава оставката, а ако го направи, с него трябва да си тръгне и министър-председателят Николай Денков.

Борисов заяви още, че причината за исканата оставка на Стоянов не са погромите по време на протеста на 16 ноември, а фактът, че министърът не позволил да му се месят при избора на екип.

"Петков го предложи за министър, а по избори са ходили при него в министерството с цел да преследват политически опоненти. Аз с него съм имал една среща, която беше в парламента и бе по повод Шенген", каза още Борисов. Междувременно, появи се информация, че и Михайлов, и Кирил Домусчиев подават оставки в БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички