Френски политик за Бензема: Той е мюсюлманин, който спазва шериата, а той предвижда джихад


Френски политик за Бензема: Той е мюсюлманин, който спазва шериата, а той предвижда джихад
Снимка: Getty Images

1770 0

Френският политик Ерик Земур е поредният, който коментира скандала около Карим Бензема. Нападателят на Ал Итихад се изказа в подкрепа на жителите на ивицата Газа във военния конфликт с Израел.

"Знаем, че Карим Бензема игра за френския национален отбор благодарение на случайност, само заради парите и спортните резултати. Той сам го е казвал. В душата си той не е французин. Не му харесва Франция и никога не му е харесвала", започна Земур пред france.tv.

"Той е мюсюлманин, който иска да спазва законите на шериата, шериатът предвижда джихад, а джихад означава убийството на Доминик Бернар и Самюел Пати. Виждам ли връзка между възгледите на Бензема и убийството на учителя по френски език? Със сигурност, виждам пряка връзка.

Всички тези хора смятат, че шериатът е божествен път, че има различни сури в шериата и че този шериат предвижда по-специално джихад, който е свещена война срещу неверниците. Неверниците сме ние с Вас", каза още лидерът на националистическата партия "Реконкиста" и бивш кандидат за президент на Франция. Други политици поискаха да се отнемат френското гражданство и "Златната топка" на Бензема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички