Карим Бензема готви ответен удар срещу обвиненията за връзки с терористи, ще съди министър във Франция


Карим Бензема готви ответен удар срещу обвиненията за връзки с терористи, ще съди министър във Франция
Снимка: GettyImages

1350 0

Бившата звезда на Реал Мадрид Карим Бензема обиколи всички световни медии, но този път не заради представянето си на терена. Той получи сериозно обвинение, а именно, че има връзка с "Мюсюлмански братя". Организация, която е призната за терористична в много държави.

Адвокатът на футболиста категорично отрече тези твърдения, като обяви, че нападателят на Ал Итихад обмисля да предприеме съдебни действия срещу френския вътрешен министър Жералд Дарманен. Именно от него бяха хвърлени тези твърдения.

Бензема се готви за ответен удар

"Това е лъжа, Карим Бензема никога не е имал ни най-малка връзка с тази организация. Обмисляме възможността да предприемем съдебни действия срещу този министър, като се ръководим например от закона за манипулирането на информация, който е толкова скъп на нашето правителство, и закона за клеветата или дори публичната обида“, каза адвокатът на играча - Хюг Вижие.

"Мюсюлманските братя" се смятат за терористична организация в 7 държави, включително Саудитска Арабия, където Карим Бензема сега играе. Адвокатът на Бензема спомена, че всъщност не са признати за терористична организация във Франция пред Le Parisien.

Бившият френски национал също планира да предприеме съдебни действия срещу Надин Морано, член на Европейския парламент. Морано определи Бензема като "агент на пропагандата на Хамас". Това беше след като френският нападател отдаде почит на жертвите в Газа. А имаше и призив да бъде отнето френското гражданство и "Златната топка" на Бензема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички