Франция с тежко и шокиращо обвинение към Карим Бензема, имал връзка с терористична организация


Франция с тежко и шокиращо обвинение към Карим Бензема, имал връзка с терористична организация
Снимка: GettyImages

14629 0

Френският футболист Карим Бензема, който през лятото мина в арабския Ал Итихад след дълга кариера в Реал Мадрид, получи сериозно обвинение и от от високопоставена личност.

Сериозно обвинение към Бензема

Припомняме, че наскоро той изрази подкрепата си за Палестина в техния конфликт с Израел. А на фона на тази подкрепа звездата получи критики от много места, но Франция е мястото, откъдето той получи директно обвинение. Шефът на вътрешното министерство Джералд Дарманин заяви, че Бензема има връзки с терористична група, наречена "Мюсюлмански братя".

"Г-н Карим Бензема има прословути връзки, както всички знаем, с Мюсюлманските братя", каза Дарманин в CNews Network.

В скорошен пост в Instagram Карим Бензема изрази своята подкрепа и искане за спиране на всички бомбени атентати в ивицата Газа, защитавайки децата и жените: "Молитвите ни са за всички жители на Газа, които отново са жертви на несправедливи бомбардировки, които не прощават на жени или деца".

Коя е групировката "Мюсюлмански братя"?

Мюсюлманското братство е родено в Египет през 1928 г. в Исмалия, североизточно от Кайро. Това е група, основана от шейх Хасан Ал-Бана. Смятан за реформаторска организация на сунитското ръководство, което си поставя две конкретни цели: да освободи страната от британското потисничество и да поеме властта в Египет, за да го изпълни обратно с ислямски ценности, пише "Le Monde".

Братството става популярно, като организира благотворителни и социални дейности за работническата и средната класа. Тази програма позволи на религията да има привилегировано място благодарение на едно народно движение, основано на образованието, което е било предназначено да гарантира възраждането на исляма. Ключова инвестиция в очите на Хасан Ал-Бана, главният лидер на тази организация.

А след позицията на Бензема за Газа бивщ израелски национал го обиди на 5 различни езика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички