Скандалът с Бензема се разраства! Искат да отнемат френското му гражданство и "Златната топка"


Скандалът с Бензема се разраства! Искат да отнемат френското му гражданство и "Златната топка"
Снимка: GettyImages

4299 0

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен е категоричен, че бившият нападател на Реал Мадрид Карим Бензема има връзки с "Мюсюлманското братство", което е класифицирано като терористична организация от множество национални държави. Включително Саудитска Арабия, където французинът в момента играе своя клубен футбол. И именно това негово изказване породи сериозен скандал и последвали изказвания.

В неделя бившият френски национал Карим Бензема използва социалната мрежа "X", за да отдаде почит на жертвите в Газа. След това, говорейки пред "C News", Надин Морано, член на Европейския парламент от 2014 г., нарече бившия френски национал "агент на пропагандата на Хамас". Морано, член на "Републиканците" от 2016 г., беше извадена от листата на партията за регионални избори, след като каза, че Франция е страна на "бялата раса" и че трябва да остане такава.

Карим Бензема къса тотално връзка с Франция?

Валери Бойе, френски сенатор и подобно на Морано, член на същата партия, призова френското гражданство на Бензема, както и неговата "Златна топка" да бъдат отнети, ако обвиненията на Дарманен бъдат доказани. Оттогава обкръжението на Дарманен се опита да изясни коментарите, направени от министъра на вътрешните работи относно Бензема. "В продължение на няколко години забелязахме бавно отклонение на позициите, заети от Бензема, към твърд, строг ислям, характерен за идеологията на Братството, който се състои в разпространение на ислямските норми в различни обществени пространства, особено в спорта", споделиха пред RMC Sport.

Обкръжението на Дарманен споделя още, че тези твърдения се основават на множество фактори, включително отказа на Бензема да изпее Марсилезата, националния химн на Франция, както и да се налага в социалните медии.  А след позицията на Бензема за Газа бивш израелски национал го обиди на 5 различни езика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички