Фондацията на Лука Дончич ще поеме разходите по погребенията на загиналите в Белград


Фондацията на Лука Дончич ще поеме разходите по погребенията на загиналите в Белград
Снимка: Getty Images

3389 0

Словенската суперзведа на Далас Маверикс Лука Дончич обяви, че ще поеме разходите по погребенията на загиналите в масовата стрелба в училище в Белград, в която живота си загубиха 8 деца и един охранител.

Дончич ще "протегне ръка" и ще поеме ангажимент за краткосрочна помощ след масовата стрелба в училището "Владислав Рибникар". Очаква се Дончич да приветства участието на други играчи от НБА с балкански корени, които да помогнат за справянето с последиците от трагедията.

"Сърцето ми е разбито от трагичната стрелба в училището в Сърбия и загубата на животи, включително тези на невинни ученици. Мислите ми са със семействата и цялата общност, засегнати от тази трагедия".

"Чрез моята фондация проучвам както незабавни, така и дългосрочни начини за подкрепа на учениците, преподавателите и семействата, засегнати от стрелбата в основно училище "Владислав Рибникар", написа Дончич в изявление.

Дончич има дълбоки семейни връзки с региона около сръбската столица. Има информация, че там живеят неговите баба, леля, чичо и братовчед, който е в тийнейджърска възраст. Баща му Саша е родом от Сърбия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лука Дончич и Никола Йокич обединяват сили в Денвър Нъгетс?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички