Изненада: Лука Дончич и Никола Йокич обединяват сили в Денвър Нъгетс


Изненада: Лука Дончич и Никола Йокич обединяват сили в Денвър Нъгетс
Снимка: Getty Images

2831 0

Лошият сезон на Далас Маверикс в НБА може да накара Лука Дончич да поиска да бъде трансфериран в друг отбор отвъд Океана, твърди "ESPN".

Според изданието един от кандидатите, който може да си позволи услугите на Лука Дончич, е отборът на настоящия носител на наградата за най-полезен играч Никола Йокич - Денвър Нъгетс.

Отборът от Колорадо е готов да изпрати оферта до Далас Маверикс, която включва няколко избора в драфта догодина, като включи в сделката и другите си две звезди - Джамал Мъри и Майкъл Мортър-младши. Мнозина вярват, че подобен "трейд" би "взривил" асоциацията.

Дончич и Йокич продължават да се борят за първия си пръстен

Двамата европейци несъмнено са един от най-добрите играчи в лигата. Никола Йокич е двукратен носител на наградата за най-полезен играч, а мнозина смятат, че след края на настоящия сезон - той отново ще ликува с трофея. Йокич се превърна и в машина за "трипъл-дабъл", като може да се похвали със 105 такива.

Лука Дончич е в лигата от 2018 година насам и не спира да впечатлява с изявите си. Младият словенец успя да изведе Далас до финала на Западната конференция през изминалата кампания, но там тексасци бяха спрени от бъдещия шампион Голдън Стейт Уориърс.

Експертите отвъд Океана са на мнението, че ако двамата европейци се съберат ще нанесат много щети и определено Денвър би се превърнал в основния фаворит за спечелването на трофея "Лари О'Брайън".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички