Емил Костадинов осъди Александър Станков за клевета


Емил Костадинов осъди Александър Станков за клевета
Снимка: Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

4949 0

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов е спечелил дело за клевета в Софийски градски съд срещу бившия селекционер на младежкия национален отбор на България Александър Станков. Решението е с номер 4300, гр. София, от 31.07.2023 година, взето е от I-7 състав на Градския съд с председател съдия Г. Коюмджиева.

Съдът постановява Станков да плати финансово обезщетение на Костадинов за нанесени "неимуществени вреди, произтичащи от обидни и клеветнически твърдения на ответника по отношение на ищеца, съдържащи се в изявление в социалната мрежа Фейсбук от 31.03.2022 година". Впоследствие то е препечатано в няколко спортни медии.

Изявлението включва следните твърдения: "Задълженията му само към моето семейство са огромни. Не сметна за нужно да връща дадени от нас заеми"; ....за една "малка” и "незначителна" сума от 300 000 евро се прави на приятно разсеян";

"...този господин, който няма нормален работен ден, съпругата му - също. Но пък цял живот е бил на хранилка някъде. И сега е още"; "Колко хора получават пари за спане, софри и далавери."; "Голям футболист и изключително нисък човек!".

Станков има право да обжалва решението на Градския съд на следваща инстанция. Той дължи и законна лихва от датата на "увреждането", която е 31 март 2022 година. А ето какво каза Костадинов след успеха срещу Бербатов в съда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Хайнц от ЦСКА не е само конте - той има бизнес с облекло

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички