Само в SportLive! Сашо Станков: ЦСКА заслужава да играе в групите! Ще бъде по-лесно срещу следващия съперник, отколкото срещу Сепси


Само в SportLive! Сашо Станков: ЦСКА заслужава да играе в групите! Ще бъде по-лесно срещу следващия съперник, отколкото срещу Сепси
Снимка: LAP.bg

4089 0

ЦСКА започва поредния си поход в Европа. Той ще стартира със сблъсък срещу носителя на Купата и Суперкупата на Румъния – Сепси. Първата среща между двата отбора от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите е днес на стадион „Българска Армия“. Началният съдийски сигнал ще бъде даден в 20 часа.

Кръвно и неразривно свързаният с ЦСКА Александър Станков се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg в навечерието на мача със Сепси. Опитният специалист изрази мнението си и за шансовете на „червените“ да се класират за груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир.

Ето какво сподели Станков пред медията ни:

- Г-н Станков, започва европейското предизвикателство на ЦСКА. Какви са очакванията Ви за двубоя срещу Сепси?

- Мачовете в Европа не са никак елементарни. Освен това Сепси е добър отбор. Разполагат със собственик, който влага доста финансови средства в клуба. Имат добри футболисти, качествени чужденци. Винаги първите двубои в евротурнирите не са леки.

Моето мнение обаче е, че ЦСКА е по-класният отбор. Задължително трябва да се справят с противника си. Отново ще подчертая, че изобщо няма да бъде лесно.

- Ще успеят ли възпитаниците на Саша Илич до голяма степен да предрешат крайния победител още след мача на стадион „Българска армия“?

- Не бих желал да давам точни прогнози. Важното е да бъде постигнат един добър резултат. Според мен няма да бъде голяма разликата преди реванша, но дори и един турнирен резултат от 1:0 пак ще е добре.

- Прогнозата Ви за минимална победа ли е?

- Горе-долу на такова ми прилича. Дано да бъркам и мачът да не е толкова тежък и труден. Надявам се да се лъжа.

- Смятате ли, че ЦСКА разполага с потенциал да влезе в груповата фаза на Лигата на конференциите?

- Мисля, че ЦСКА има нужния потенциал да играе в групите на надпреварата. Клубът има и нужния авторитет и самочувствие, за да видим отбора в тях. Определено го заслужава. ЦСКА си е марка.

- Следващият евентуален съперник на „червените“ е победителят от сблъсъка между грузинския Торпедо Кутаиси и казахстанския Актобе. По-класен ли ще е той от настоящия – Сепси?

- Аз мисля, че не. Според мен Сепси е по-класен и от двата отбора. Така ми се струва. Освен това, ако ЦСКА елиминира румънците, ще са набрали инерция и самочувствие. Поради тази причина смятам, че следващият кръг ще е по-безпроблемен за тима, ръководен от Саша Илич.

- Според Вас готов ли е отборът за евромачовете?

- Мнението ми е, че е подготвен. Мисля, че в Европа ще покаже коренно различна игра от тази в първенството.

- Факторът с подкрепата на феновете на ЦСКА какво влияние ще окаже в мача срещу румънския клуб?

- Огромно. Феновете са готови за този мач. Сигурно ще имат и определена програма, както винаги. Мисля, че те са го доказали, че са много важен компонент за играта и представянето на ЦСКА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! „Синя“ легенда направи горещ коментар за продажбата на Сундберг и отсече: Няма да има нов случай „Хамрун“ 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички