Емил Костадинов зададе въпрос на Бербатов и обясни за националите: В този отбор има бъдеще


Емил Костадинов зададе въпрос на Бербатов и обясни за националите: В този отбор има бъдеще
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

31528 0

Легендарният български футболист и настоящ вицепрезидент на БФС - Емил Костадинов, обясни, че напрежението в националния отбор е дошло в повече на играчите, но бе категоричен, че групата на Младен Кръстаич има бъдеще и може да бъде изграден силен състав:

"След серията добри приятелски мачове, които изиграхме, мислех, че можем да победим Черна гора. За съжаление не се получи. За Унгария знаех, че са силен тим и ще ни бъде трудно в Будапеща. Личеше си напрежението сред момчетата, то им дойде повече. Въпреки това обаче аз съм категоричен - в този отбор има бъдеще. Мисля, че ще изградим силен състав. Само дано националите играят по-често в клубовете си", пожела си Костадинов в интервю пред "Блиц" и посъветва:

"Нека да мислим за настоящето и бъдещето. Нека не се връщаме назад във времето, когато бяхме световна сила. Това връщане назад ни пречи, не ни помага!".

"Ситуацията в България е зле. Без силна държава буксуват много сфери от живота, буксува и спортът. Я вижте каква е картината в Унгария - там инвестициите на държавата и конкретно на премиера Виктор Орбан дават резултати. Унгария не беше играла на голям форум от далечната 1986 година, но ето че се класира на европейските финали през 2016 и през 2020 година", напомни бившият нападател на ЦСКА, Порто, Депортиво Ла Коруня, Байерн Мюнхен, Фенербахче, Тигрес и Майнц 05.

Относно зачестилите критики към ръководството на Българския футболен съюз, Костадинов заяви, че те само вредят, а не помагат на "лъвовете":

"Тъй нареченият екип от бивши играчи прекали. Преди всеки мач атакуват футболистите, отбора и футболния съюз. Малко да се осъзнаят и да слязат на земята. Те само вредят, а не помагат на националния отбор. Но в България това е нормално - всеки, който е отстрани, само оплюва и хули. БФС обаче не управлява процесите в клубовете, за да носи отговорност като цяло. Само ще спомена един факт - преди време тв правата бяха по 600 000 долара за всички клубове, а днес са десетократно завишени - 6 милиона долара общо на сезон. Отделно беше въведена системата ВАР, която помага много за спорните моменти и струва също немалко пари", изтъкна силната фигура в родната централа.

За финал Емо Костадинов каза няколко думи и за Димитър Бербатов и го запита кой отбор е подкрепял в мачовете на България срещу Черна гора и Унгария:

"Бербатов и компания не са работили във футбола, нямат и ден административен стаж. И в същото време имат претенции да ръководят, което е нелепо. Хората обаче отдавна избраха кой да е президент на БФС. Напълно легитимно посочиха своя избор - Борислав Михайлов. Нещо много активен става Бербатов след загубите на България. Много е въодушевен. Искам да го попитам той кого подкрепяше в мачовете ни срещу Черна гора и Унгария?".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Йордан Лечков отговори на Бербатов и заговори за "богати пенсионери" и "меки краставици"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички