Директорът на "ВВС" се извини за отстраняването на Гари Линекер


Директорът на "ВВС" се извини за отстраняването на Гари Линекер
Снимка: Getty Images

1791 0

Изпълнителният директор на "ВВС" Тим Дейви се извини на зрителите за отстраняването от работа на футболната легенда Гари Линекер. Той заяви, че няма никакво намерение да подава оставка, но призна, че за телевизията са настъпили трудни времена.

"Труден ден. Работим усилено, за да разрешим ситуацията. Завръщането на Гари в ефир ще бъде успех за мен. Заедно ще дадем на публиката спортно отразяване от световна класа, каквото не успяхме да осигурим днес. Съжалявам", каза Дейви.

Припомняме, че бившият английски национал се обяви против законопроекта за нелегалните мигранти във Великобритания, като сравни реториката на правителството с Германия от 30-те години. Телевизията скоро след това отстрани Линекер като водещ на предаването "Match of the Day", докато не бъде постигнато споразумение за използването на социалните мрежи.

Всички водещи и експерти от програмата подкрепиха Линекер и отказаха да работят по него. В резултат на това предаването премина без коментари в събота вечер. Водещите от други предавания на "ВВС" също подкрепиха бившия футболист.

Заради това вчера каналът трябваше да излъчи повторения на някои предавания и да пусне подкасти на живо, за да запълни празнините в програмата си. Във вчерашния ден Линекер получи мощна подкрепа от треньори, играчи и журналисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лига 1

Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички