Съдия в Египет бе отстранен заради отменен гол, прегледан на мобилен телефон


Съдия в Египет бе отстранен заради отменен гол, прегледан на мобилен телефон
Снимка: Getty Images

1715 0

Съдия беше отстранен от египетската ФА, след като използва мобилния си телефон, за да прегледа кадри от инцидент по време на игра.

Технологиите невинаги са от помощ

Тъй като ВАР не се използва в мачове от второ ниво, съдията Мохамед Фарук използва телефона на човек от публиката, за да види повторение на гол по време на мача между Суец и Ал-Насър миналата седмица.  Голът в крайна сметка беше отменен, като Суец добави трети гол в добавеното време. Фарук обаче плати висока цена, като ФА на Египет го отстрани.

Бордът на Ал-Насър излезе с официално оплакване след инцидента. "Бяхме изненадани от позицията на рефера Мохамед Фарук, който прегледа гола чрез мобилен телефон, в странен инцидент, който не се е случвал в историята на египетския или международния футбол", каза членът на борда Ахмед Ал-Ахмар. Той добави, че съответните събития са заснети и предадени на властите.

Междувременно изявление от египетската ФА разкри, че Фарук е отстранен за "неопределен" период. "Комисията реши да разследва инцидента, когато Мохамед Фарук, реферът на мача, използва мобилен телефон, за да прегледа кадри от събитията на мача", се казва в изявлението. Само преди няколко дни пък бе наказан съдия, дал 42 минути добавено време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лига 1

Задачите пред Меси, които го спират да приключи с футбола, след като стана световен шампион

На Световното първенство по футбол 2022 Лионел Меси стана шампион с Аржентина и спечели единствения трофей,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички