Русия поиска от УЕФА да дисквалифицира селекционера на Украйна


Русия поиска от УЕФА да дисквалифицира селекционера на Украйна
Снимка: Сайт на Украинската футболна асоциация

1140 0

От Руския футболен съюз призоваха УЕФА да дисквалифицира селекционера на Украйна по футбол заради изказване против войната, водена от Русия в страната му. От РФС са изпратили писмо до УЕФА, в което обвиняват Олександър Петраков в дискриминация срещу руснаците и неспазване на политически неутралитет, съобщава "The Guardian".

Заместник-секретарят на РФС Денис Рогачев цитира като доказателство коментарите на Петраков, публикувани в руския "Спорт Експрес" и в италианския "Corriere dello Sport". В цитатите Петраков говори за намерението си да се присъедини към защитата на Украйна и призовава да се изключат всички руснаци от международни спортни състезания.

От руската федерация твърдят, че с думите си Петраков нарушава кодексите на ФИФА и УЕФА, които забраняват дискриминацията на една страна и призовават за популяризиране на футбола в духа на световния мир.

"Поведението на треньора може да се счита за участие в разпалване на обществена омраза на национална основа и използване на футбола за защита на политически възгледи", гласи част от писмото на Рогачев. А ето част от думите на Петраков по адрес на Русия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Висша лига

"Възроденият Джака" и още 3 фактора за възхода на Арсенал във Висшата лига този сезон

Арсенал започна сезона във Висшата лига силно и досега е лидер в класирането, изпреварвайки с 5 точки актуалния...

Реклама
Най-четени новини

виж всички