Путин официално излезе с позиция за среща между Русия и Босна и Херциговина


Путин официално излезе с позиция за среща между Русия и Босна и Херциговина
Снимка: Getty Images

2347 0

Руският президент Владимир Путин официално подкрепи контрола между Русия и Босна и Херцеговина, водена от Ивайло Петев, съобщи ТАСС.

"Спортът трябва да обединява, а не да разделя хората, така че се надявам, че спортните събития, включително този мач, да се състоят. Те играят роля за развитието на спорта и междуличностните отношения", обърна се ръководителят на руската държава към члена на Президиума на Босна и Херцеговина, лидера на босненските сърби Милорад Додик.

Тя се проведе през днешния ден в Кремъл, а срещата между двете нации трябва да се проведе в Санкт Петербург на 19 ноември.

По-рано президентът на Футболния съюз на Босна и Херцеговина Вико Зелкович заяви, че целесъобразността от провеждането на приятелски мач с националния отбор на Русия ще бъде обсъдена на тематичната сесия на Футболния съюз на Босна и Херцеговина през октомври.

От пресслужбата на УЕФА съобщиха за ТАСС, че провеждането на приятелски мач между националните отбори на Русия и Босна и Херцеговина не противоречи на решението на изпълнителния комитет на организацията да отстрани руските клубове от участие в европейските турнири през сезон 2022/23 г. и мъжкия отбор на Русия от участие в Лигата на нациите заради руската инвазия в Украйна.

Вижте какво решение взе УЕФА относно Русия и Евро 2024!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички