Антъни Джошуа се включи в протест и обра аплодисментите с реч за расизма


Антъни Джошуа се включи в протест и обра аплодисментите с реч за расизма
Снимка: Guliver/GettyImages

1497 0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа се включи в похода „Black Lives Matter“ в родния град на британския боксьор Уотфорд в събота. Демонстрациите обхванха и цяла Великобритания след убийството на Джордж Флойд, чернокож американец, който загина в Минеаполис миналия месец, докато беше арестуван от полицаи.

"Вирусът е пандемия, определено. Този вирус е извън контрол. И не говоря за коронавируса. Говоря за расизма. Той е пандемия, която отдавна е неконтролируема. Ние сме заедно срещу този вирус, който отнема животите на млади, стари, богати и бедни. За него няма извинение, няма граници и социални слоеве. Той се разпространява навсякъде", каза Джошуа пред протестиращите.

"Забавно е как правителствата се опитват да спрат движението ни, наричайки протестите незаконни. Използват обяснението, че те нарушават социалното дистанциране и мерките срещу пандемията. Не се крийте зад такива аргументи, господа! Кажете ни защо наистина се страхувате от нас!?". А защо той обяви, че не би се боксирал със завърналия се в спорта Майк Тайсън вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички