Джошуа не би се боксирал с Майк Тайсън, обяви защо


Джошуа не би се боксирал с Майк Тайсън, обяви защо
Снимка: Instagram

11060 0

Световният шампион по бокс в тежка категория на IBF, WBA и WBO - Антъни Джошуа, обясни защо не иска да се бие с легендата Майк Тайсън. Американецът наскоро обяви завръщане в бокса, въпреки че е на 53-годишна възраст. Исъвсем не неочаквано британецът бе запитан дали би премерил сили с Тайсън.

"С цялото ми уважение, не бих го направил. Дори да проведа бой с Железния Майк и да го победя, бих бил единственият, който ще подкрепя сам себе си. Хората биха ме освиркали. Той е легенда, най-великият боксьор на нашето време. Има само двама признати шампиона, които целият свят знае: Али и Майк Тайсън - най-разпознаваемите лица в света, когато става дума за бокс", заяви Джошуа, цитиран от "The Sun".

"Виждам така нещата - на колко е Дейвид Бекъм - 44, 45? Ако видите как след 10 години той рита топката, прави финта на Магелан, удари напречната греда и след това стреля от воле, на хората ще им хареса. Но тъй като Майк Тайсън е олицетворение на машина за убийства, той удря крушата за 15 секунди и целият свят полудява. И това е нормално. Но връщането на ринга... Бихте ли били шокирани, ако Бекъм се върне? Бихте. Но за боксьорите това е всичко, което знаят", допълва звездата. А защо и как Дионтей Уайлдър оспори величието на Тайсън вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички