Разкритие: Ултраси на Локо (Пд) имали планиран бой с англичани в нощта на скандала

Любопитна новина съобщи английският вестник "Independent". Тя е свързана с една от най-тежките вечери в българския футбол - тази на 14 октомври, когато българският национален отбор загуби с 0:6 от Англия в европейска квалификация, а расистки скандирания вбесиха гостите от Албиона. Според изданието, дейно участие в расисткия скандал са взели ултрасите на Локомотив (Пловдив) от фракцията "Lauta Army".

Пловдивските фенове са забелязани на стадиона, като се твърди, че са били облечени в черно, били са с качулки и са скандирали расистки възгласи срещу тъмнокожите английски национали. Друго интересно разкритие е, че въпросните фенове са си били уредили среща с членове на 2 английски агитки. Целта е ясна - премерване на силите. Впоследствие обаче британците не спазват споразумението и си изключват телефоните. Не става ясно на кои клубове са били фенове англичаните, отметнали се от уговорката. От "Lauta Army" не са отговорили на запитванията на изданието за подробности.

Повдигнаха конкретни обвинения срещу 9 души заради расисткия скандал

Един обвинен за хулиганство и 8 осъдени по Закона за спортното хулиганство. Това е равносметката от акцията на СДВР и Софийската районна прокурат...

"Independent" отбелязва още, че уебсайтът на българската фракция показва, че те вземат за пример английската хулиганска култура. Сайтът е украсен с цветовете на Бърбъри, често асоцииран с британските футболни банди. Междувременно, се появи твърдение, че английски жълт вестник е платил на провокаторите, за да разпалят скандала. Вижте подробности в този материал.

Още по темата

Please select answer!