Стоичков: Да извадят националния ни отбор и клубовете от международни състезания!


Стоичков: Да извадят националния ни отбор и клубовете от международни състезания!

6838 0

Голямата футболна легенда на България Христо Стоичков призова за крути мерки към страната ни от УЕФА и ФИФА заради расисткия скандал, белязал евроквалификацията България - Англия в понеделник вечер. Той заяви, че подкрепя налагането на забрана върху българския национален отбор и българските клубове да участват в международни турнири за 5 години.

За пример Стоичков даде ветото, наложено над английските клубове през 1985 година след трагедията на стадион "Хейзъл". Както е известно, тогава загинаха 39 фенове. Трагедията се случи по време на финала на КЕШ между Ювентус и Ливърпул. Изказването си Стоичков направи в същото предаване, в което се разплака заради срама, който страната ни понася след расисткия скандал.

"Трябва да затворим стадиона, да играем на затворени врати. Или още по-строго. Както в Англия в миналото, да се забрани за години участие в международни състезания. Пет години без участие, това ще ги успокои. И за националния отбор, и за българските клубове", заяви легендата за "TUDN". Според "Sky Sports" пък роден национал е казал на англичаните, че всичко от онази вечер е било планирано. Вижте подробности в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама