Севиля с пореден голям жест към загиналия Хосе Антонио Рейес


Севиля с пореден голям жест към загиналия Хосе Антонио Рейес
Снимка: Getty Images/Guliver

1768 0

Ръководството на испанския Севиля е взело важно решение за новия сезон. То касае капитанската лента на тима, на която ще бъдат изписани номерата и имената на Хосе Антонио Рейес и Антонио Пуерта.

По този начин клубът ще почете паметта на загиналите си бивши играчи. Рейес се превърна в клубна легенда, след като премина през школата на тима от "Рамон Санчес Писхуан". По-рано този месец той почина в ужасяваща автомобилна катастрофа.

Както Рейес, така и Пуерта преминава през школата на тима. Той играе единствено за Севиля, но почина на 22 години. Докато играе за тима, той получава редица инфаркти през 2007 година, след което прекарва три дни в болница преди да почине. 

Честта да носи капитанската лента през новия сезон пък ще има трети легендарен играч на тима. Това ще бъде Хесус Навас, който премина през школата от 2000 до 2003 година, след което бе част от първия тим в продължение на 10 сезона. Последва трансфер в Манчестър Сити, а от 2017 година той отново е част от андалусийския тим.

По-рано този месец ръководството на Севиля пожела по още един начин да почете паметта на Хосе Антонио Рейес. Какъв е той може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички