5-годишно дете е с коронавирус след огнището на Адриа Тур


5-годишно дете е с коронавирус след огнището на Адриа Тур

1373 0

Последствията от безотговорно проведеният тенис турнир Адриа Тур продължават да се увеличават. След като стана ясно, че заразени с коронавирус са Григор Димитров, двама от треньорите му, Новак Джокович, жена му и треньорът му, Борна Чорич, Виктор Троицки и съпругата му, има нов член в този списък, съобщава сръбският "Блиц".

Става дума за 5-годишно дете, момче. То е внук на собственика на ресторант "Нико" в Задар, където тенисистите са купонясвали вероятно в първия ден на турнира в Хърватия. За щастие, момчето няма симптоми на заразата.

Както е известно, заради факта, че Димитров стана първият участник в благотворителния турнир, оказал се позитивен за коронавирус, в Сърбия и Хърватия обвиняват него, че е пренесъл болестта. Малцина отчитат, че двата етапа на Адриа Тур са проведени без каквито и да е мерки за противодействие на коронавируса. Тенисистите, дали отрицателен тест за COVID-19 са Андрей Рубльов, Александър Зверев, Доминик Тийм и Дамир Джумхур. Междувременно, в Хърватия се опасяват, че Григор е заразил десетки деца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички