Мениджърът на Григор Димитров: Той се чувства добре, не бяхме дисциплинирани


Мениджърът на Григор Димитров: Той се чувства добре, не бяхме дисциплинирани
Снимка: Getty Images/Guliver

1988 0

Георги Стоименов, мениджърът на Григор Димитров, призна, че не са били достатъчно дисциплинирани и в щаба на първата ни ракета са пренебрегнали някои от мерките срещу коронавируса. Той добави, че нашият тенисист се чувства добре и няма симптоми след положителната проба.

"Темата е чувствителна. Трудно е да откажеш на някой твой близък прегръдка – всеки от нас е допуснал грешка. Бяхме непрекъснато около хората, всички около Григор са с отрицателни резултати. Не знам какви са правилата за разпространение на вируса – аз прекарах много време около него, но съм с негативен тест", заяви той пред bTV.

Положителни резултати в щаба на Григор имат треньорът му Кристиан Гро, физиотерапевтът Алгис Христов, последният му съперник на корта в Задар – Борна Чорич, и кондиционният треньор на Новак Джокович – Марко Паники. Освен в Задар, Гришо участва и в първата спирка от Адриа Тур в Белград, като междувременно се завърна и в Хасково, където проведе тренировка и се снима с местни деца, журналисти и жители на града.

"Григор се чувства добре, постепенно започва да се възстановява. Прояви някои симптоми, като умора, но вече се подобрява. Той не си е правил специален тест за коронавирус, а на цялото тяло – така разбрал за наличието на вируса. Мисля, че той ще се оправи, нямаме притеснения. Това са здрави момчета и спортисти, така че се надявам скоро да бъде напълно възстановен. Когато излезе на корта срещу Чорич, Григор вече беше вдигнал температура, която впоследствие свали за мача. Последва отпадналост, а това го възпрепятства и от втория мач за деня в Задар. Оттегли се от турнира, намериха му заместник. Когато се завърна в Монако, влезе в болница и си направи моментално тестове“, продължи Стоименов.

Организацията на турнира в Белград беше остро разкритикувана заради лиспата на социална дистанция, както и завършека й – купон в местна дискотека. "Излишно е да се мисли сега какво е довело до заразяването, някои говорят за купона в дискотеката след края на турнира. Всеки се опитваше да спазва максимално мерките, но емоцията от това, че тенисистите не се бяха виждали 3-4 месеца надделя. По отношение на хората по трибуните – стадионът беше пълен с 4000 души, хората се снимаха – очевидно емоцията надделява над съществуващите правила в Сърбия“, завърши мениджърът на Григор. Българинът се записа за участие на демонстративен турнир в Кицбюел, Австрия от 7 до 11 юли, като все още не е ясно дали ще играе в надпреварата.

Междувременно, в Хърватия настана масова паника, защото според местните Григор Димитров може да е заразил десетки деца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички