Клоп с тъжно и самоиронично признание за кариерата си на футболист


Клоп с тъжно и самоиронично признание за кариерата си на футболист
Снимка: Getty Images/Gulliver

8223 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни защо е нормално понякога футболистите да играят с болки. Според признанията на германеца, самият той, когато е бил футболист, е играел с болки в огромна част от времето си на терена. Повод да говори по тази тема на Клоп му даде изказването на защитника Андрю Робъртсън, че по време на зимната пауза е лекувал хронична контузия на крака си.

"Самият аз бях играч. Когато анализирам миналото, ми се струва, че съм играл с болки в 80% от времето. Но никой не оцени това, защото така или иначе играх зле. Това не помогна, никой не попита тогава. За професионалния футболист е съвсем нормална необходимост да играе с болка. Казах го и миналата година, когато Хендо получи контузия в мача с Барселона и изглеждаше, че не може да продължи мача. На почивката го погледнах, на което той отговори: "Това е просто болка", разкри Клоп на пресконференцията след мача с Норич.

"Ние използваме тези думи през повечето време: "Това е просто болка". Това не е травма, но все пак е болка, която разсейва и тревожи. Знам, че за Робо беше много важно (да лекува контузията, бел.ред.), защото беше притеснен за левия си крак, единственият полезен за него крак. Сега всичко е по-добре и това е хубаво", допълни специалистът.

"След толкова дълъг период, след декември и януари, в отбора нямаше нито един играч, който да не е притеснен от нещо. Всеки имаше някаква болка. Но за Робо това е наистина важно, сега той изглежда различно", завърши Клоп. А какви важни новини за Салах и Мане съобщи треньорът вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички