Как Арсенал помогна "Анфийлд" да не бъде срутен, а само реконструиран


Как Арсенал помогна "Анфийлд" да не бъде срутен, а само реконструиран
Снимка: Getty Images/Guliver

14356 0

Бившият президент на Ливърпул сър Мартин Броутън разкри как е убедил Джон Хенри да не строи нов стадион за клуба. Той е постигнал това, завеждайки настоящия собственик на мърсисайдци на стадиона на Арсенал "Емирейтс". Както е известно, Ливърпул обяви, че обмисля да строи нов стадион още при предшествениците на Хенри - Том Хикс и Джордж Джилет.

Когато английският гранд бе продаден на "Fenway Sports Group" и пред Хенри стоеше въпросът дали да строи ново съоръжение, Броутън решил да му покаже нагледен пример как се е променила атмосферата след преминаването на Арсенал от "Хайбъри" на "Емирейтс". Тогава собственикът разбрал, че трябва да направи само реконструкция на "Анфийлд", въпреки всички трудности, с които това е свързано.

"Това беше най-важното решение - дали да строим стадион в стил "Емирейтс" в парк "Стенли". Уредихме Джон да отиде на един от мачовете на "Емирейтс", който всички харесват, с изключение на феновете на Арсенал. Там той веднага би могъл да почувства: "И заради това ние ще се откажем от "Анфийлд"? Да направим свой "Емирейтс" в парк "Стенли" не изглежда правилното нещо", коментира бившият клубен президент пред "The Telegraph".

"Ако нямахме избор и трябваше да строим нов стадион, щяхме да го направим, но за нас беше важно по възможност да останем на "Анфийлд". Хората във "Fenway" вече го доказаха, когато предишният собственик на "Ред Сокс" купи земя наблизо за строителство на нова арена. Но във "Fenway" казаха: "Защо трябва да се отказваме от всички наши традиции?". Паралелите са очевидни. Те настояха да не се местят никъде и върнаха миналото величие. Сега правят същото на "Анфийлд", допълни Броутън. Вижте тук кой беше най-посетеният футболен мач през 2019 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички