Сър Алекс: Тренирал съм само четирима играчи от световна класа


Сър Алекс: Тренирал съм само четирима играчи от световна класа
Снимка: Getty Images/Guliver

38094 0

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън посочи най-добрите футболисти, играли под негово ръководство. Според него през 26-те години, в които тренира английския гранд, в отбора му е имало само четирима играчи от световна класа.

"Ако четете вестници и слушате разни експерти, може да се насади мнението, че в Юнайтед е било пълно с футболисти от най-висока класа. Не искам да критикувам когото и да е от прекрасните момчета, с които успях да поработя през тези 26 години. За цялото това време обаче ние имахме само четирима играчи от световно ниво", заяви шотландецът, цитиран от "Daily Star". Изданието се позовава на неговата книга "Leading".

"Това са Ерик Кантона, Райън Гигс, Пол Скоулс и Кристиано Роналдо. И последният беше като украшение на върха на новогодишната елха. Младите Гигс и Скоулс бяха феноменални играчи. Такива футболисти във Висшата лига след това нямаше. А Роналдо - той е просто гений", допълва сър Алекс. А за кои моменти той съжалява най-много вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички