Кристиано Роналдо пред завръщане в Манчестър Юнайтед?


Кристиано Роналдо пред завръщане в Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images/Guliver

9499 0

Бъдещето на Кристиано Роналдо отново се превърна в тема №1 сред спортните издания на Стария континент. Това, което отприщи трансферните спекулации, бе гневното поведение на португалеца след победата над Дженоа в Серия А. Португалецът не успя да се разпише, а в края на мача се ядоса на няколко грешни отигравания от свои съотборници, заради които захвърли фланелката си на тревата.

На сутринта La Gazzetta dello Sport разгласи информация, че Кристиано не смята съотборниците си в Ювентус за достатъчно класни, а ако не получи гаранции от ръководството за силни попълнения през лятото, то има голяма вероятност да си тръгне. Друго италианско издание - Calciomercato, пък разглежда различните сценарии пред португалеца. Медията посочва два основни варианта за Кристиано, като един от тях е свързан със завръщане в бившия му клуб Манчестър Юнайтед.

Според информациите, Кристиано Роналдо или ще остане в Ювентус, или ще се върне на "Олд Трафорд". Португалецът е силно привлечен към Италия и поради финансови причини: на Ботуша португалецът се ползва с данъчни облекчения, като за една година заплаща фиксиран данък от 100 000 евро за всичките си доходи. Редица издания определят Роналдо като най-богатия футболист в света, но в останалите водещи футболни страни той няма да може да се ползва с подобни данъчни облекчения.

Единствено във Франция Кристиано ще има възможността да се освободи от 50% от данъците си. Tuttosport твърди, че в действителност има вероятност Роналдо да премине в ПСЖ, за да замени Килиан Мбапе, който е пред трансфер в Реал Мадрид. Calciomercato обаче не разглежда такъв вариант, а дава шансове на трансфер на португалеца в Англия. Роналдо все още преследва високи спортни цели в личен план - иска да печели трофеи и да вкарва още попадения, докато тялото му позволява.

На подобен сценарий наблягат и английските медии, според които завръщане на Роналдо в Манчестър Юнайтед е много вероятно. "Дяволите" показаха, че се развиват в положителна посока, като са втори във Висшата лига, а през следващата кампания ще имат високи цели и в любимия на Роналдо турнир Шампионска лига. Преди време се появиха спекулации за завръщане на Кристиано и в Реал Мадрид, но Calciomercato смята, че подобен сценарий не е възможен, тъй като "лос бланкос" искат да подмлатят атаката си с Мбапе или Ерлинг Холанд.

Съвсем наскоро кандидат-президент на Реал Мадрид пък обеща да върне Роналдо на "Сантяго Бернабеу" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички