"Червените" фенове така и не видяха "онзи гол" на Бербатов


"Червените" фенове така и не видяха "онзи гол" на Бербатов
Снимка: БГНЕС

10821 0

Димитър Бербатов на сложи край на кариерата си, след като обяви това официално чрез профилите си в социалните мрежи. Интересна дата избра той за това свое действие, тъй като точно  преди 9 години Бербо вкара три гола във вратата на Ливърпул за победата на неговия тим с 3:2 - безспорно един от най-великите индивидуални моменти на българския голаджия. 

Във фолклора на феновете на ЦСКА обаче Митко Бербатов ще остане и с една прословута издънка. Тя е също в легендарен мач - през май 2000 година на "Герена". Тогава в огромна драма Левски побеждава ЦСКА с 1:0 и на практика с този мач печели титлата.

В този мач Бербатов пропуска гол след гол, а накрая дори и падна с топка в крака, сам пред вратата на "сините". Последствията са неприятни за него - откровена омраза в голяма част от феновете на ЦСКА, обиди от трибуните. Майка му Маргарита плаче с глас, виждайки отношението.

През месец юли 2000 Бербатов подписва предварителен договор с немския Байер Леверкузен за 4,5 години, който влиза в сила от 1 януари 2001. Трансферната сума е 3,3 милиона марки. Последните му мачове с екипа на ЦСКА често минават под напрежение...

Годината е 2002-ра, мястото е елитно столично заведение. Все още много младият Митко Бербатов е вече утвърден играч на Байер Леверкузен. Седи на една маса със своя колега от националния отбор Стилиян Петров.

Бербатов вече постепенно влиза в звездната категория играчи, самочувствието му расте, а уговорките за интервюта - очаквано по-сложни.

Все пак уговорих Митко за интервю, за високотиражния тогава "Седмичен Труд". Оставяме настрана светските нюанси, популярността сред нежния пол и други тривиални за известните спортисти неща. По това време, вече 17 години назад, в ушите на Бербатов още кънтят цветистите изрази на феновете на ЦСКА, които не искаха отдавна да го виждат с червената фланелка.

Тогава той е в Германия, но темата е още болезнена. Няма как да не го питаш. "Да, зная, че е болезнена тази тема. Затова напиши - един ден ще се върна и ще вкарам онзи гол!"  Бербатов в този ден беше в настроение и звучеше убедително. Вероятно публикуваното интервю след това е смекчило вкуса на хинин в устите на "червените" фенове, споменавайки Бербатов. И те са заживели с надежда и известно желание за прошка.

Годините обаче изминаха, а краят на кариерата на Бербатов дойде. Той така и не се върна да облече отново червената фланелка, въпреки слуховете преди известно време. Даже се стигна пак до конфликт - той тренираше с Берое при приятеля си Александър Томащ.

А резултатът - мощна и злобна декларация от страна на Сектор "Г", последвана от опит за оправдание от страна на звездата. А очакването за "онзи гол" остана. Сега всичко приключи, защото Бербатов е окачил бутонките на стената. Всъщност, 17 години по-късно, излъга ли Митко Бербатов?

Отговорът не е един. Всеки сам да си го избере.

Автор: Владислав КОЛЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички