Бивш бос на Сантос: Платих на бащата на Неймар през 2006-а, за да не отиват в Реал

Бившият президент на Сантос - Марсело Тейшейра, даде своя отговор на въпроса защо Неймар не премина в Реал Мадрид през 2006 година. Той разкри, че бразилската звезда, която към днешна дата отново преговаря с испанския гранд, е бил привърженик на "белите" като момче.

"Той се възхищаваше на Реал от времето на "Галактикос". Ние предложихме на бащата на Неймар 1 милион долара, за да го запазим в отбора. Той се съгласи лесно. Всички членове на борда на клуба ме наричаха луд, но аз знаех, че Неймар е специален. Сантос трябваше да го задържи. Това не беше лесно решение, но се оказа в крайна сметка вярно", заяви Тейшейра, цитиран от AS.

ПСЖ знае какво иска от Реал Мадрид, за да им продаде Неймар

Трансферната сага около Неймар няма край. Най-скъпият футболист в историята на спорта обяви желанието си да напусне ПСЖ това лято, като от клуба ...

"Ние не водихме преговори с Реал. Всичко, което разказах, беше направено, за да го задържим в клуба. По това време отношенията между Реал и Сантос не бяха лесни заради трансфера на Робиньо. Но в крайна сметка съхранихме правата на Неймар и отношенията между клубовете не се влошиха", каза още бившият шеф на бразилския клуб. Вижте в този материал защо Неймар не е преминал в Реал през 2006 г. според тогавашен треньор в академията на "белите".

Още по темата

Please select answer!