Как една квартира в Сантос провали трансфера на Неймар в Реал през 2006-а


Как една квартира в Сантос провали трансфера на Неймар в Реал през 2006-а

13569 0

Бившият треньор в Реал Мадрид Хесус Енрике Гутиерес разкри защо настоящата голяма звезда на Бразилия - Неймар, се е разминал с трансфер в Реал Мадрид през 2006 година, когато е бил още непълнолетен.

"Неймар пристигна през зимата на 2006 г., за да тренира с нас. Беше февруари, когато шефовете ме повикаха, за да ми кажат, че идва едно дете от Бразилия, за да тренира с нас. Изненада ме, защото не беше нормално - друг път играчите идваха от по-близо, никога от толкова далеч. С топката в караката му Неймар беше нещо различно от това, което бях виждал преди. Десен крак, ляв крак, и двата крака, нещо, което не бях виждал никога преди", сподели Гутиерес пред AS.

"Щом го видяхме как играем аз, като главен треньор, моите помощници и директорите на академията бяхме сигурни, че бе можем да му позволим да си тръгне. Заповедта на клуба беше, че Неймар не може да се върне в Бразилия, без да е подписал с Реал Мадрид", обясни испанският треньор.

Запитан защо това не се е случило, Гутиерес заяви: "Въпросът е за милион долара. Когато работата ми на терена е свършена, не мога да контролирам какво се случва в офисите. Това, което знам, го чух от втора ръка и не мога да бъда 100% сигурен. Реал Мадрид е направил предложение на баща му с някои страхотни условия, за да го задържи, но очевидно баща му е отнесъл предложението на Сантос и им е казал, че ще трябва да предложат минимум същото, за да се върне Неймар в Бразилия".

"Да, Сантос явно е контраатакувал. Сигурно му е казал, че ще му дадат договор и дори са дали квартира на баща му и това е основната причина Неймар да не подпише с Реал Мадрид", завършва разказа си Гутиерес. А какво каза наскоро за Реал Мадрид - Неймар, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама