Безгранична фенска любов: Да подкрепяш отбора си от съседен хълм (СНИМКИ)


Безгранична фенска любов: Да подкрепяш отбора си от съседен хълм (СНИМКИ)
Снимка: gettyimages

2636 0

Привържениците на австрийски отбор за пореден път доказаха колко е силна фенската любов. Любопитните сцени се разиграха в алпийската страна и до известна степен са отражение на "модерния" футбол, който е все по-недолюбван от верните запалянковци. 

Жребият на Австрийската купа (ÖFB Cup) отреди в една от първите срещи от първия кръг на надпреварата един срещу друг да се изправят скромните тимове на Телфс и Аустрия Залцбург. Двата тима нямат с какво толкова да се похвалят откъм успехи, но привържениците на "виолетовите" безспорно ще останат в историята с безрезервната си подкрепа.

Ръководството на Телфс е взело решение срещата между двата тима да се играе пред празни трибуни, въпреки че не е ясно от какво е породено решението. Първите предположения са, че съоръжението не може да осигури нужната безопасност, или че става въпрос за разходите, които трябва да бъдат поети по сигурността на срещата, но решението е взето - фенове няма да присъстват на стадиона. 

Часове преди срещата гостите от Залцбург са определяни от букмейкърите като аутсайдери, но въпреки всичко - десетки фенове на тима се отправят към планинското градче, намиращо се на 633 метра надморска височина в Западна Австрия и на 160 км от техния град. 

Поради забраната те се отправят към гористите местности над терена, на който се провежда срещата, а там оставят всичко от себе си, само и само любимците им да пожънат успех. Така и става - "виолетовите" печелят с 4:2, а феновете развяват знамена и скандират мощно през цялата среща. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички