И неудържим Мбапе не помогна на Франция да победи Австрия в Лигата на нациите


И неудържим Мбапе не помогна на Франция да победи Австрия в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

4750 0

Световният шампион Франция не успя да победи тима на Австрия след равенство 1:1 като гост в трети мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Гол на Килиан Мбапе в края на мача на стадион "Ернст Хапел" във Виена се оказа недостатъчен за "петлите" да се доберат до пълен обрат в срещата, след като изостанаха в резултата още през първата част.

Франция започна плахо срещата и бе наказан в 37-ата минута, когато Австрия реализира единственото си положение за гол през първата част. Тогава тройна комбинация завърши с гол на Андреас Вайман във вратата на Юго Лорис. 

След почивката Карим Бензема опита да изравни, но без успех. Едва след 60-ата минута Франция вдигна драстично нивото си на игра, а това до голяма степен се дължеше на влизането в игра на Килиан Мбапе. Нападателят вдъхнови "петлите", които заиграха много по-офанзивно и креативно.

Изравнителното попадение обаче дойде едва в 83-ата минута, когато Мбапе изскочи зад отбраната на Австрия и се разписа. До края Мбапе можеше да донесе и пълен обрат на своя отбор, но малшанс го лиши от втори гол.

По този начин Франция остава на последното място в групата с 2 точки, докато Австрия е на второ място с 4 пункта. Лидер остава Дания с 6 пункта, който обаче падна от Хърватия в другата среща. "Шахматистите" са трети с 4 точки в актива си.

РАЗВОЙ НА МАЧА АВСТРИЯ - ФРАНЦИЯ

Двубоят започна пасивно и от двете страни, което сведе до минимум опасностите пред двете врати. На моменти Австрия изглеждаше неориентиран в задни позиции, но "петлите" не се възползваха по никакъв начин от това и не притиснаха достатъчно своя съперник. Домакините пък проявиха търпение и изчакваха своите шансове.

В 37-ата минута Австрия матира отбраната на Франция с перфектна триходова комбинация. Марко Арнаутович овладя в наказателното поле и изчака включването на Конрад Лаймер отдясно, за да му подаде. След това Лаймер центрира успоредно на голлинията за Андреас Вайман, който успя да засече в мрежата на вратаря Юго Лорис - 1:0!

Пет минути по-късно Франция можеше да стигне до изравнителен гол. Карим Бензема овладя на границата на наказателното поле и опита удар към далечния ъгъл, но стражът на Австрия Патрик Пенц успя да избие топката в корнер. Шест минути след почивката Карим Бензема отново можеше да вкара, но негов удар от воле в наказателното поле прелетя над вратата.

В следващите минути Франция направи няколко огромни пропуска пред противниковата врата. Първо Бенжамен Павар опита мощен удар към вратата на Австрия, но Пенц успя да избие. Секунди по-късно топката се озова в краката на Кингсли Коман в наказателното поле, който добре залъга съперник, за да си осигури позиция за стрелба от чиста позиция. Неговият удар обаче бе разочароващ, като излетя над вратата.

В 63-ата минута в игра се появи Килиан Мбапе, а това веднага се отрази на играта на Франция, като тимът стана много по-агресивен и опасен в атака. 20 минути след влизането си в игра Мбапе успя да се разпише. Нападателят бе изведен зад отбраната на Австрия и нанесе мощен удар, с който разстреля вратаря Пенц - 1:1!

Пет минути по-късно Мбапе можеше да донесе и пълен обрат за Франция. Французинът овладя топката в наказателното поле и излезе очи в очи с вратаря на Австрия. Последва мощен удар, който рикошира в тялото на Пенц, за да се насочи към напречния стълб - голям късмет за Австрия. Малко по-късно Матео Гендузи стреля опасно с глава, но отново стражът Пенц спаси домакините.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Австрия: Пенц, Вьобер, Алаба, Траунер, Лайнер, Забицер, Зайвалд, Шлагер, Лаймер, Вайман, Арнаутович

Франция: Лорис, Ернандес, Конате, Салиба, Павар, Диаби, Чуамени, Коман, Камара, Гризман, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Световният шампион Франция гостува тази вечер на тима на Австрия в трети мач от груповата фаза на турнира на УЕФА Лигата на нациите. След две изиграни срещи "петлите" все още нямат победа и ще търсят първа такава срещу днешния си опонент.

Франция стартира участието си в надпреварата със загуба от Дания, а след това не успя да победи финалиста от Мондиал 2018 Хърватия, завършвайки наравно. Австрия пък победи Хърватия с 0:3 в първия кръг, но след това отстъпи на Дания с 1:2.

ТОП коефициенти за мача Австрия - Франция!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички