Дъщеричката на играч на Сити загуби окото си в битка с рака


Дъщеричката на играч на Сити загуби окото си в битка с рака

5035 0

Семейството на вратаря на Манчестър Сити Вили Кабайеро преживя голямо нещастие. По-голямата дъщеричка на титуляря на "гражданите" загуби едното си око заради тумор.

35-годишният страж разказа тъжната история на семейството си, като съобщи, че смелата Гилермина се бори с рака от 2006 година насам.

Ракът е поразил и очите на момичето и е съществувал риск тя да загуби и двете си очи. Продължителното лечение обаче довежда до спасяването на едното й око, но второто е трябвало да бъде премахнато.

Сега 14-годишната Гилермина се чувства добре, а Кабайеро разкри, че в семейството му цари щастие.

"Моята дъщеря имаше рак на двете очи и успяхме да спасим само едното от тях. Лечението отне пет години. Тя бе подложена на химиотерапия, с което опитахме да излекуваме и двете очи, но не успяхме", каза Вили пред "The Sun".

"В крайна сметка лекарят бе принуден да направи операция и моята дъщеря загуби едното си око. Но и след това трябваше да мине дълго време, докато лекарите казаха, че второто око на Гилермина не е застрашено".

Кабайеро разкри, че семейното нещастие го е накарало да преосмисли вижданията си за живота и да осъзнае, че той е най-важното нещо.

"Когато играете футбол, понякога чувате всякакво "бла-бла-бла", жалби за нещо съвсем незначително", каза вратарят по повод отпадането на неговия тим от Шампионска лига след мачовете с Монако.

"Иска ми се никой да не се сблъсква с това, което аз преживях. Най-важното са животът и здравето. И няма алтернатива. Сега моето семейство е истински щастливо. Ние сме заедно, в безопасност и се наслаждаваме на всеки ден от живота".

Заради болестта на дъщеря си през 2006 г. Кабайеро трябваше спешно да напусне Елче, за който играеше, и да премине под наем в Арсенал Саранди. Бидейки в Аржентина, Кабайеро е можел да отделя повече време за лечението на дъщеря си и да я подкрепя, защото тогава е била съвсем мъничка.

Цветовете на Манчестър Сити Кабайеро защитава от лятото на 2014 г. Контрактът му с "гражданите" изтича през тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички