Осъдиха на 2 г. затвор световен шампион с Италия


Осъдиха на 2 г. затвор световен шампион с Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

5109 0

Бившият нападател на Удинезе, Ювентус и Италия - Винченцо Якуинта, беше осъден на 2 години затвор. През декември 2015 година той бе обвинен в притежание на огнестрелни оръжия и връзки с организираната престъпна групировка Ндрангета от Калабрия. Освен Винченцо, беше обвинен и неговият баща, общо 148 души, съобщава "Football Italia".

На 30 октомври съдът е снел обвиненията за връзки с мафията от бившия футболист, но го осъди на 2 години затвор за притежание на незаконно оръжие - револвер "Магнум", пистолет "Браунинг" и 126 патрона. Бащата на Якуинта не се отърва така "леко" - той е бил признат за виновен във връзки с мафията и бе осъден на 19 години зад решетките.

ОСЪДИХА ШАМПИОН НА ЕВРО 2016 НА 7 МЕСЕЦА ЗАТВОР

Според италианското законодателство Якуинта няма да лежи в затвора, докато не се възползва от всички възможности да обжалва присъдата си. Баща му или ще бъде заключен, или ще получи домашен арест.

Винченцо Якуинта стана световен шампион с Италия през 2006 година. Вчера се появи информация, че и бразилската звезда на ПСЖ Неймар. Повече подробности четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички