Мобилизираха бившето боксово чудовище Николай Валуев в руската армия


Мобилизираха бившето боксово чудовище Николай Валуев в руската армия
Снимка: Getty Images

5260 0

Бившият световен шампион в професионалния бокс във версия WBA - Николай Валуев, е бил мобилизиран в армията на Русия. 49-годишният Валуев ще трябва да се бие срещу Украйна след обявената от президента Путин мобилизация.

Николай Валуев остава в историята като най-високият (213 см) и най-тежък (149 кг) световен шампион в историята на бокса, който трудно можеше да бъде спрян на ринга.

Той се отказа от спорта през 2009 г. и влезе в политиката. Бе част от руския парламент през 2011 г. като част на подкрепящата Путин партия Обединена Русия. Със своя огромен размер се наложи да бъде направен специален стол в руката Дума, за да може Валуев да изпълнява ролята си на депутат.

През 2010 г. доктор обяви, че лекува боксьора, който има "сериозни проблеми с костите и сухожилията". Наложи се Валуев да претърпи две операции и 6 месеца рехабилитация. Но това не спря Путин да го мобилизира за фронта в Украйна.

В интервю пред руската телевизия Валуев призна, че е получил своята повиквателна, докато е бил в Донбас в източна Украйна.

" Според мен всеки е получил повиквателна. Аз също. Дали ще отида? Разбира се", обяви Валуев пред вестник „Известия“.

Валуев бе част от тежка категория 16 години – между 1993 и 2009. Беше световен шампион на WBA между 2005 и 2007 и отново през 2009.

*Всичко за конфликтът Русия-Украйна в спорта можете да четете в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички