Съпругата на Коби Брайънт ще получи 16 милиона долара обещетение


Съпругата на Коби Брайънт ще получи 16 милиона долара обещетение
Снимка: Getty Images

3296 0

Съдебни заседатели осъдиха вчера окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение от 31 милиона долара на ищците по дело, заведено заради снимки, направени от спасители на мястото на катастрофата, при която загина баскетболистът Коби Брайънт, предаде Франс прес.

Окръжните власти ще трябва да изплатят 16 милиона долара на Ванеса Брайънт, вдовица на баскетболната суперзвезда, както и 15 милиона долара на Крис Честър, който изгуби съпругата и дъщеря си при катастрофата с хеликоптер през януари 2020 г., допълва агенцията цитирана от БТА.

През септември 2020 г. Ванеса Брайънт заведе дело в окръжния съд на Лос Анджелис с искане за обезщетение, след като стана ясно, че служители на полицията и пожарната са споделяли снимки от мястото на трагедията, на които се вижда тялото на съпруга ѝ и на 13-годишната им дъщеря Джиана Брайънт, която също бе сред жертвите, припомня Ройтерс. В катастрофата в Калабасас от 26 януари 2020 г. загинаха също съпругата и дъщерята на Честър, както и още петима души.

" На г-жа Брайънт ѝ става зле при мисълта, че заместник-шерифи, пожарникари и хора от общността са разглеждали снимките на починалия ѝ съпруг и мъртвото ѝ дете. Тя живее в страх от това, че един ден децата ѝ ще се натъкнат в интернет на ужасяващите изображения", се посочва в съдебния иск.

Според официални представители на окръг Лос Анджелис "тежките емоционални и психически щети“ не са нанесени от общината или от снимките, а от самата катастрофа.

Адвокатите на вдовицата на известния баскетболист поискаха обезщетение от близо 42,5 милиона долара за Брайънт и 32,5 милиона долара за Честър.

Звездата на "Лос Анджелис Лейкърс" и 18-кратен участник в Мача на звездите загина на 41-годишна възраст. Той имаше пет титли в шампионати на НБА, а през 2020 г. беше избран за член на Залата на славата, отбелязва Ройтерс.

Вижте още: Жерар Пике вече не се крие, награби новото гадже пред хиляди (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички