Marca определи спортист №1 за 21 век, Лионел Меси и Кристиано Роналдо извън топ 5


Marca определи спортист №1 за 21 век, Лионел Меси и Кристиано Роналдо извън топ 5
Снимка: Getty Images/Guliver

4284 0

Престижното испанско издание "Marca" обяви кой е спортист на 21 век, въпреки че е изминала само 1/5 от 100-те години. Изборът се базира на проведена анкета от страна на изданието. Победител в нея е плувецът Майкъл Фелпс. Прави впечатление, че мегазвездите на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо са извън топ 5 на класацията.

Фелпс е абсолютен рекордьор с неговите главозамайващи 23 златни медали на Олимпийски игри (тези в Атина (2004 г.), Пекин (2008 г.), Лондон (2012 г.) и Рио де Жанейро (2016 г.). На второ място се нарежда друга олимпийска звезда - "най-бързият човек на света" - Юсейн Болт.

Третата позиция остава за рекордьора по титли от Големия шлем в тениса - неостаряващият Роджър Федерер, като зад него веднага се нарежда един от големите му съперници - Рафаел Надал. Топ 5 затваря баскетболната легенда Коби Брайънт.

Американецът е единственият в тази класация, който вече не е сред живите. "Играчът, който направи отказването на Майкъл Джордан от баскетбола по-поносимо и върна стария блясък на Лос Анджелис Лейкърс" - пишат от изданието за него.

Тайгър Уудс е на 6-о място. "Никой не е променял възприятието за даден спорт толкова много. Голфът беше нещо съвсем различно" - се споменава за него. След американеца се появява и аржентинският гений, шесткратният носител на "Златната топка" - Лионел Меси. Един от двамата футболисти в класацията.

"Британецът Люис Хамилтън е призван да счупи всички рекорди на Михаел Шумахер във Формула 1 и през този век той спечели повече от германеца" - пише "Marca" относно номер 8. Следващият класиран също е от света на моторните спортове - Валентино Роси, наричан още с прозвището "Доктора", който остава безспорен крал в историята MotoGP.

И 10-ата позиция остава за другия футболист - Кристиан Роналдо, който е обявен от мнозина за един от най-големите атлети и професионалисти в цялата история на всички спортове. Междувременно, Мбапе е най-скъпият футболист в света, а Меси и Роналдо са аут от топ 20.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички